Hebben wij uw uitvoering niet?

Dan maken we jouw bulk handeling solution gewoon op maat!

Broson is een fabrikant gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van transportsystemen voor (los)gestorte bulkgoederen. Naast een range aan standaardmachines is Broson uw partner voor maatwerkoplossingen. Dat doen we vanuit onze fabriek in Roosendaal (NL). Hieronder hebben we diverse maatwerk projecten uitgeschreven.

Maatwerk projecten

Bekijk het overzicht van diverse maatwerk projecten van Broson – Bulk Handling Solutions Nederland.

Heeft uw bedrijf specifieke wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij met u mee kunnen denken voor een optimale oplossing welke exact bij uw bedrijf past.

Onderstaand een aantal projecten compleet verzorgd door Broson:

Sorteerinstallatie

Onze klant gebruikt 2 lijnen, 1 naar de kistenvuller en 1 naar de voorraadbunkers voor het afvullen in zakken of in kisten. De sorteerinstallatie gaat gebruikt worden voor beide lijnen.

Via de trailers wordt het product op de Broson leesband gestort, hier gaat het product via een Broson transporteur naar de sorteerinstallatie. het product loopt nogmaals over een reiningsunit. Vanuit het reiningsunit komt het op een dwarsafvoerband welke zowel links als rechtsom kan draaien. Linksom stort de dwarsband in de opvoerband van de bunker. Als de band rechtsom draait loopt het product via langsafvoerband naar de kistenvuller

Om de kwaliteit van het product in de trailer te bepalen zit er een volledig automatisch tarreersysteem op de sorteerinstallatie. 

Met de keuzeschakelaar bunker/kistenvuller en handmatig/automatisch wordt de machine automatisch gestart door de lijn welke voor de sorteerinstallatie staat. 

Textiellijn

De kleding welke wij niet meer gebruiken brengen we naar de kledingbakken, Deze kledingbakken worden geleegd door onze klant. deze dienen dan gesorteerd te worden op kwaliteit en soort. Hiervoor hebben wij samen met de klant een lijn ontwikkeld. 

De lijn beschikt over 3  grote voorraad hoppers die ervoor zorgen dat er voldoende voorraad beschikbaar is en het product juist gedoseerd kan worden. Hierna komt het product over een vuilafschiedingsrooster en diverse transportbanden voor het scheiden van het product. het sorteren van het product wordt gedaan aan een leesband. Tevens is er een uitschuifbare transportbond waarmee je containers gelijkmatig af kunt vullen. 

 

Zirconium

Voor de Antwerpse haven hebben wij als Team Broson een lijn ontwikkeld voor het overladen van trailers naar schepen. Wij hebben in samenwerking met de klant voor bijgevoegde oplossing gekozen. 

De lijn bestaat uit een ontvangsttrechter (hopper) welke aan 2 kanten gevoed kan worden. Hierdoor staan er nooit geen trailers te wachten. deze ontvangsttrechter beschikt over een zeer hoge capaciteit en is zeer goed afgedicht, Zirconium is een heel fijn materiaal. 

Vanuit de hopper wordt het product gestort op een transporteur van 13 meter lang en 1 meter breed. Deze is zwenkend op eigen wielen uitgevoerd. Waarmee het schip geladen wordt. 

 

PN56

In de Europoort Rotterdam ligt de kraan PN56 welke gereviseerd diende te worden. Deze kraan wordt gebruikt voor het beladen van vrachtschepen. 

Van deze kraan hebben we die giek gedemonteerd deze is d.m.v. 1 drijvend ponton en 2 kranen op de kade gelegd. zodat wij deze konden reviseren. Deze is binnen 2 weken weer gemonteerd. 

De elevator band, rijwielaandrijvingen en alle cruciale delen zijn gecontroleerd en indien nodig vervangen. 

 

Keilijn

Voor het verwerken van de ingezamelde elektrische apparaten hebben we een lijn geleverd. deze lijn bestaat uit een stortbunker leesband en transportband. 

De elektrische apparaten worden vanuit de containers gestort en in de ontvangsttrechter geschoven. vanuit deze 17 meter lange hopper worden ze getransporteerd naar de leesband, waar de mobiele telefoons, laptops ,accu’s, batterijen enz. worden gescheiden van de rest. de overige elektrische apparaten worden in een andere container gestort.

 

Rijstband

In de haven van Antwerpen hebben we een transportband geleverd van 15 meter lang en 1,4 meter breed. Deze wordt gebruikt voor het verplaatsen van rijst van de trailer naar de schepen. Boven de instort van de band bevind zich een instorttrechter. Hier kan je langs 2 kanten met de trailers storten. Aan de uitstort van de band zit een elektrisch hydraulisch klep waarmee je het product kunt sturen. 

 

Kunt u ook een op maat oplossing gebruiken?

Heeft u een machine nodig welke anders is dan onze standaard uitvoeringen? Of wenst u andere opties? Geen probleem, neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.