Innovatieve Oplossingen

Uitgelichte Projecten van Broson

Broson streeft naar het bouwen van sterke, duurzame relaties met klanten en leveranciers. Onze focus op continue verbetering en samenwerking zorgt ervoor dat we innovatieve, op maat gemaakte oplossingen leveren die ons onderscheiden als marktleider in probleemoplossende machinebouw.

Voor Katoennatie, een toonaangevend bedrijf in op- en overslag gevestigd in de haven van Antwerpen, heeft Broson een innovatieve installatie ontwikkeld voor het zeven en laden van binnenvaartschepen met zirconium. Dit project, uitgevoerd binnen 12 werkweken, omvatte uitgebreid onderzoek, engineering, productie, en installatie van complexe machines inclusief besturingskasten en hydraulische systemen. 

Een hoogtepunt van dit project was de dubbele kiepmogelijkheid van de ontvangstbunker, die de capaciteit verdubbelde, een typische Broson-oplossing die efficiëntie en functionaliteit optimaliseert. Deze succesvolle samenwerking illustreert Broson’s vermogen om maatwerkoplossingen te bieden die de operationele capaciteiten van klanten versterken.

Geavanceerde Zeef- en Laadinstallatie

Katoennatie

Ergonomische Sorteerinstallatie

Afvalstoffendienst Den Bosch

Voor Afvalstoffendienst Den Bosch heeft Broson een installatie ontworpen voor het ergonomisch sorteren van elektronische apparatuur. Dit project verbeterde de sorteerwerkzaamheden aanzienlijk, wat resulteerde in een verdrievoudiging van de verwerkte afvalstroom sinds 2017. Het systeem, ontworpen met een focus op ergonomie en efficiëntie, werd binnen 20 weken geïmplementeerd, inclusief onderzoek, engineering, productie, en inbedrijfstelling. Periodiek onderhoud zorgt voor optimale prestaties, essentieel vanwege intensief gebruik. Dit project benadrukt Broson’s expertise in het leveren van maatwerkoplossingen die operationele efficiëntie en werkcomfort verbeteren.

Voor Saver Roosendaal heeft Broson een op maat gemaakte kledingsorteerinstallatie ontwikkeld, gericht op duurzaamheid en verbeterde traceerbaarheid van goederen. Dit 22-weken durende project omvatte de ontwikkeling van geavanceerde machines met stalen onderdelen en besturingskasten, specifiek afgestemd op de behoeften van Saver. 

De samenwerking werd versterkt door duidelijke communicatie en de gedetailleerde input van Saver, wat essentieel was voor het projectresultaat. Verdere verbeteringen zoals een nieuwe Bigbagvuller en een extra ontvangst hopper verhoogden de efficiëntie. Een ergonomisch ontworpen sorteercabine versterkte de werkcomfort en efficiëntie, waardoor de afvalverwerking aanzienlijk verbeterde.

GEAVANCEERDE KLEDINGSORTEERINSTALLATIE

Saver Roosendaal

Innovatie in Rijsttransport

Zuidnatie

Voor Zuidnatie, een specialist in op- en overslag van goederen, heeft Broson een efficiënte scheefbelader ontwikkeld voor het laden van binnenschepen met rijst. Dit acht weken durende project resulteerde in een plug-and-play machine die direct na installatie operationeel was. De machine, ontworpen na grondig overleg en locatiebezoek, bevat een breed scala aan onderdelen zoals stalen constructies, geavanceerde besturingskasten, en hydraulische systemen. 

Speciale aandacht ging uit naar veiligheid en efficiëntie; een bordes boven de trechter maakt het veilig openen van containerdeuren mogelijk, terwijl de brede transportband een hoge capaciteit garandeert.

Voor Aardappelhandel Nieuwkerk heeft Broson een geavanceerde installatie ontworpen voor de aan- en afvoer van een optische sorteermachine. Dit project, uitgevoerd binnen 24 werkweken, omvatte de integratie van twaalf transportbanden, twee kistenvullers en een egelband in de bestaande ontvangshal. 

De installatie werd geoptimaliseerd met automatische productsensoren voor een naadloze werking, wat de efficiëntie aanzienlijk verhoogde. Ondanks de beperkte ruimte, zorgde een slimme opstelling van de machines voor optimale loop- en rijroutes, waardoor Aardappelhandel Nieuwkerk haar sorteerproces aanzienlijk kon verbeteren.

Efficiënte Optische Sorteeroplossing

Aardappelhandel Nieuwkerk

Marnik Brosens

Directeur

Pim Dekkers

Engineer

KAN HET TRANSPORTEREN VAN HET PRODUCT OOK SNELLER EN HANDIGER?

Daar mag je ons voor wakker maken!

Kunnen we u helpen? Neem dan direct contact met ons op, dan gaan we met uw vraag aan de slag!